Почетна > Србија
Србија

Матић: Улагања у путеве допринеће развоју туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да ће обнова старих и изградња нових путева значајно допринети бржем и лакшем трансферу роба, као и развоју како локалног, тако и туризма на нивоу земље.
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Она је, заједно са председником Србије Александром Вучићем, потпредседником владе и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславом Недимовићем и министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем, посетила Ивањицу и планину Голију.

Како је саопштило Министарство трговине, они су се састали са председницима општина Ивањица, Рашка, Сјеница, Косјерић, Ариље и Пожега у Ивањици, са којима су разговарали о привредном и економском развоју тих општина.

Председник Србије Александар Вучић је најавио велика улагања у путну инфраструктуру југозападне Србије, као и завршетак обилазнице око Пожеге до краја ове године.

„Улагања у путеве овог подручја донеће велике позитивне промене у живот овдашњег становништва и помоћи локални привредни, економски и туристички развој. Становништво овог дела Србије боље ће се повезати са другим деловима наше државе и региона, али ће се и туристи лакше одлучивати да посете овај крај“, изјавила је Матић.

Делегација је посетила и планину Голију, где је присуствовала представљању пројекта развоја туризма на тој планини.

Матић је оценила да Национални парк Голија располаже огромним туристичким потенцијалом за развој не само зимског туризма, већ и руралног и еко-туризма, и да би изградња новог скијашког центра значајно допринела развоју Голије.

„Уз интензиван туристички развој, као и будућа улагања, ова планина ће заживети и бити једна од омиљених дестинација како домаћих, тако и страних туриста“, изјавила је Матић и додала да развој туристичке инфраструктуре треба да води рачуна о заштити животне средине.

Dodik: Uređivanje sudstva i javnih nabavki prioritet

 

Преузмите андроид апликацију.