Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Матеј и Данило праве и лего књиге: Хоби новосадске браће прерастао је у посао и ван граница Србије, а њихову изложбу можете посетити на ИНФАНТ-у (ФОТО)

Данило и Матеј Бојат, два брата са истим занатом у рукама, који је постао популаран за време пандемије корона вируса. Млади Новосађани покренули су свој посао из хобија, који сада функционише и ван оквира Србије и досеже чак до Сингапура и Америке. Са њиховим радом, поред овог интервјуа, моћи ћете да се упознате и на 51. ИНФАНТ-у, од 14. јуна када своја мала ремек дела буду излагали у Српском народном позоришту.
Фото: Уступљене фотографије/Илустрација

-Нас двојица се бавимо персонализованим Лего фигурицама. Набављамо официјалне делове Лега и посебним техникама се штампају дизајни. Увек смо волели Марвел и ДЦ јунаке, а чак радимо и књиге од Лего коцкица и то су одлични персонализовани поклони. На ИНФАНТ-у ћемо изложити фигуре које смо сами направили, као и из наше колекције- рекао је Матеј Бојат за наш портал и додао да су људи јако зачуђени када чују чиме се баве, јер овај вид бизниса још увек није довољно популаран у Србији.

 

Како Матеј истиче, пораст интересовања за ову “дечију” игру кренуо је у свету током карантина, када су људи тражили занимације да своје време проведу на креативан и квалитетан начин.

-Свака фигурица има своју вредност. Доста тога што смо слагали као деца има сада неку цену. Можемо да направимо шта год нам тражите. Довољно је да нам пошаљете слику, а ми ћемо на основу ње да персонализујемо и урадимо Лего. Персонализовање може да обухвати широк спектар ствари- од познатих личности, игрица, филмова, људи из свакодневног живота, па до макета- речи су нашег суграђанина.

JKP „Put“: Radovi na 19 lokacija – asfaltiraju se i popravljaju ulice i pešačke staze

Преузмите андроид апликацију.