Почетна > Србија
Србија

Мали: Тренутно се ради на 40 здравствених објеката у Србији

„У последњих 10 година у Србији је изграђено или реконструисано 135 здравствених објеката, за разлику од периода претходне власти када није изграђено ништа“, рекао је данас министар финансија Синиша Мали реагујући у Скупштини Србије на опаске опозиционих посланика који се односе на помоћ здравству Србији.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Тренутно се ради Тиршова 2, наставак реконструкције Клиничког центра Србије, изградња Клиничког центра Крагујевац“, рекао је он.

Додао је да су у Министарству за управљање јавним улагањима средства за набавку опреме за Институт за мајку и дете Др Вукан Чупић, за Дедиње 2, Клинички центар Војводине, КБЦ Драгиша Мишових, за Институт за онкологију и радиологију, Институт за тропске и инфективне болести у Београду.

Навео је да се тренутно ради на око 40 здравстених објеката, односно домова здравља, Института, болница, између осталог у Гроцкој, Београду, Лапову, Лесковцу, Рачи, Новом Пазару, Кикинди, Панчеву, Кучеву, Медвеђи, Рачи, Гадзин Хану, Сомбору, Пироту, Зајечару.

„Они за здравство нису урадили ништа, а ми смо када је требало подигли три болнице за пола године и сада имамо стабилан здравствени систем“, рекао је Мали.

Истакао је и да се граде нови стадиони у Лесковцу, Лозници и Зајецару, који би, како је најавио, требало да буду готови до марта следеће године.

Показао је и њихове слике и оценио да је изградња стадиона важна не само због спорта него и за бизнис, те да ће национални стадион чија градња почиње следеће године имати 60.000 места и да у наредних пар недеља крећу припремни радови за изградњу тог стадиона.

Počela akcija pošumljavanja u više od 30 opština u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.