Početna > Svet
Svet

London: Moskva optužbama skreće pažnju s napada na civile

Tvrdnje Moskve da je Britanija odgovorna za oštećenja gasovoda Severni tok deo su „ruske taktike“ kojom se pokušava skrenuti pažnja sa situacije u Ukrajini, saopšteno je danas iz britanske vlade.
Foto: Tanjug/AP Photo/Mićael Sohn

Moskva je danas ponovila da Britanija stoji iza napada na gasovode Severnog toka u Baltičkom moru, a portparol Kremlja Dmitri Peskov je kazao da Rusija razmatra koje će dalje korake preduzeti kao odgovor na napade na vitalnu infrastrukturu.

Portparol britanske vlade je poručio:“Jasno je da pažljivo pratimo situaciju, ali ne želimo da budemo uvučeni u ovakve vrste odvraćanja koje su deo ruske taktike“.

On je naglasio da Rusija nastavlja sa „neselektivnim bombardovanjem civila i napadima na civilnu infrastrukturu“ i dodao da će i u narednom periodu London biti fokusiran na „pružanje podrške Kijevu kako bi Moskva izgubila nelegalni rat.“

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u subotu da su predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra, kada su oštećeni gasovodi „Severni tok“ i „Severni tok 2“.

Istovremeno je saopšteno da su oni rukovodili ukrajinskim napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova, koji je izveden u subotu.

Velika Britanija je demantovala ruske navode, nazivajući ih „lažnim tvrdnjama epskih razmera“.

Šojgu: 87 000 mobilisanih poslato u borbe u Ukrajini

Preuzmite android aplikaciju.