Почетна > Свет
Свет

Лондон: Москва оптужбама скреће пажњу с напада на цивиле

Тврдње Москве да је Британија одговорна за оштећења гасовода Северни ток део су „руске тактике“ којом се покушава скренути пажња са ситуације у Украјини, саопштено је данас из британске владе.
Фото: Танјуг/AP Photo/Mićael Sohn

Москва је данас поновила да Британија стоји иза напада на гасоводе Северног тока у Балтичком мору, а портпарол Кремља Дмитри Песков је казао да Русија разматра које ће даље кораке предузети као одговор на нападе на виталну инфраструктуру.

Портпарол британске владе је поручио:“Јасно је да пажљиво пратимо ситуацију, али не желимо да будемо увучени у овакве врсте одвраћања које су део руске тактике“.

Он је нагласио да Русија наставља са „неселективним бомбардовањем цивила и нападима на цивилну инфраструктуру“ и додао да ће и у наредном периоду Лондон бити фокусиран на „пружање подршке Кијеву како би Москва изгубила нелегални рат.“

Министарство одбране Русије саопштило је у суботу да су представници Ратне морнарице Велике Британије учествовали у планирању и реализацији терористичког напада у Балтичком мору 26. септембра, када су оштећени гасоводи „Северни ток“ и „Северни ток 2“.

Истовремено је саопштено да су они руководили украјинским нападом на Севастопољ уз помоћ дронова, који је изведен у суботу.

Велика Британија је демантовала руске наводе, називајући их „лажним тврдњама епских размера“.

Šojgu: 87 000 mobilisanih poslato u borbe u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.