Почетна > Бизнис
Бизнис

Лидл Србија добитник „Top Employer“ сертификата

Престижни „Top Employers Institute“, трећу годину заредом сврстава компанију Лидл Србија међу најбоље послодавце у нашој земљи. Овај савремени дисконт је добио признање за најпожељније послодавце и у још 27 држава, па је Лидл на интернационалном нивоу по шести пут примио и „Top Employers Europe“ сертификат за 2023. годину.
Фото: PrtSc/Lidl Srbija/YouTube

Како истиче извршна директорка Дирекције Људски ресурси и чланица управе у компанији Лидл Србија, Ивана Марковић, запослени чине суштину компаније и стварају основу за њен успех, стога је изузетно значајно што се посвећен рад у области људских ресурса препознаје и награђује.

„У Лидлу креирамо радно окружење у коме је највиши приоритет развој наших запослених. Кроз свеобухватне обуке, културу у којој негујемо транспарентност и отвореност у комуникацији, као и кроз тимски дух, сваки запослени се осећа као члан победничке екипе“, изјавила је Марковић.

„Top Employers Institute“ бележи традицију дугу 30 година у истраживању процеса и пракси у сектору људских ресурса бројних компанија на тржишту. При додели сертификата се, између осталог, води рачуна о томе да ли компанија својим запосленима нуди изванредне услове за рад. Анализа успешности компанија се базира на упитнику који је сачињен од 6 сегмената – стратегија са фокусом на људима, радно окружење, запошљавање, развој запослених, задовољство послом и разноликост.

„Изазовна времена из људи и компанија извлаче само најбоље ствари, што је случај и са Лидлом Србија. У прилог томе говори нови „Top Employer“ сертификат, који је и ове године компанији додељен на основу изванредних резултата. Лидл је у Србији одувек показивао значајну бригу о усавршавању и благостању својих запослених, чиме се гради добар пример у пословном свету“, изјавио је извршни директор „Топ Емплоyерс Институте“ Давид Плинк.

Лидл Србија послује по прецизно дефинисаним ХР процесима и процедурама, кроз које показује своју професионалност и посвећеност запосленима. Само неки од бенефита по којима се истиче као један од најпожељнијих послодаваца у Србији и региону јесу опција рада од куће за радна места на којима је то могуће, приватно здравствено осигурање за све запослене и континуирано усавршавање.

Уз палету бенефита, компанија брине и о фер и транспарентној заради, те својим запосленима исплаћује сваки минут прековременог рада путем система електронске евиденције радног времена. Овим Лидл Србија потврђује да се кроз своје свакодневно пословање залаже за то да својим запосленима обезбеди најбоље услове рада и жељени баланс између пословног и приватног живота.

Oko 8.000 frilensera i pomoraca mora da plati zaostali dug

Преузмите андроид апликацију.