Почетна > Свет
Свет

Ле Пен хвали Салвинија за све што је учинио по питању миграција

Лидер француске десничарске странке Народни покрет Марин Ле Пен похвалила је напоре потпредседника италијанске владе и лидера странке Лига Матеа Салвинија у вези миграција.
Фото: Танјуг/Claudio Furlan/LaPresse via AP

Она је у недељу присутвовала годишњем састанку Лиге у граду Понтида на северу Италије где је похвалила оно што је салвини радио по питању миграција док је био министар унутрашњих послова Италије, преноси Еурактив.

„Ова година нас обавезује на исту борбу: борбу за наше слободе, за наше народе, за наше домовине“, рекла је Ле Пен и додала да се нада да ће предстојећи избори у ЕУ пружити прилику, између осталог, да се заштите „наши народи од миграторног потапања које се сада организује“.

Према њеним речима, Салвини је народ од миграција хвалио „бриљантно, храброшћу и дрскошћу, онда када је имао моћ да то учини.

Како је рекла у то време је цела Европа гледала у Италију са дивљењем пред толико одлучности коју су показали Салвини и Лига,.
„Чекам да се тај тренутак врати за Италију, али и за Француску“, рекла је Ле Пен.

Ле Пен је рекла и да је италијанска премијерка Ђорђа Мелони била приморана да учини уступке Бриселу по питању имиграције, како би могла да приступи фондовима из плана опоравка ЕУ намењеним Италији.

Због тога је Ле Пен закључила да је гласање за Салвинија и Лигу „прави избор, па чак и једини избор“ за Италију.

Италија се од почетка године суочава са огромним приливом миграната, а само у току јучерашњег дана на италијанско острво Лампедуза пристигло је 199 чамаца са неколико хиљада миграната из Африке и Блиског истока.

Bajden će u UN tražiti proširenje Saveta bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.