Početna > Srbija
Srbija

Kurti se Slađanom Pantić ili Pantović?

Prištinski premijer Aljbin Kurti sastao se sa kandidatkinjom za gradonačelnicu opštine Zvečan Slađanom Pantović, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.
Foto: Tanjug/Dopisnik KiM

Pantovićeva je još u petak uveče na svom Fejsbuk profilu, uz fotografiju, objavila da se sastala sa „svojim prijateljem i premijerom Kurtijem“.

U zvaničnom saopštenju iz kabineta „njenog prijatelja“, međutim, prezime kandidatkinje je navedeno pogrešno, i to kao – Pantić.

Kurti je, kako je saopšteno, tokom razgovora rekao da na aprilskim izborima u četiri opštine na severu Kosova „građani imaju priliku da stvore snažan glas preko izabranih predstavnika“ i da, kako je ocenio, pokažu „moć u jednoj demokratskoj državi kao što je Kosovo“.

Kurti je, takođe, kazao da „učešće, a ne bojkot (izbora) doprinose razvoju demokratije i zadovoljavanju potreba zajednice“.

Kad je reč o izborima, Pantovićeva se i 2021. godine na lokalnim izborima u Zvečanu kandidovala za gradonačelnicu i tom prilikom osvojila svega 1,57 odsto glasova, a za odbornike samo 35 glasova.

Srpska lista je odlučila da ne učestvuje na lokalnim izborima koji su raspisani za 23. april, jer kako su istakli, nisu ispunjeni uslovi zbog kojih su napustili kosovske institucije – nije formirana Zajednica srpskih opština i sa severa Kosova nisu povučene Specijalne jedinice policije.

Protest u Prištini, traže ostavku Aljbina Kurtija

Preuzmite android aplikaciju.