Почетна > Србија
Србија

Курти се Слађаном Пантић или Пантовић?

Приштински премијер Аљбин Курти састао се са кандидаткињом за градоначелницу општине Звечан Слађаном Пантовић, саопштено је данас из његовог кабинета.
Фото: Танјуг/Дописник КиМ

Пантовићева је још у петак увече на свом Фејсбук профилу, уз фотографију, објавила да се састала са „својим пријатељем и премијером Куртијем“.

У званичном саопштењу из кабинета „њеног пријатеља“, међутим, презиме кандидаткиње је наведено погрешно, и то као – Пантић.

Курти је, како је саопштено, током разговора рекао да на априлским изборима у четири општине на северу Косова „грађани имају прилику да створе снажан глас преко изабраних представника“ и да, како је оценио, покажу „моћ у једној демократској држави као што је Косово“.

Курти је, такође, казао да „учешће, а не бојкот (избора) доприносе развоју демократије и задовољавању потреба заједнице“.

Кад је реч о изборима, Пантовићева се и 2021. године на локалним изборима у Звечану кандидовала за градоначелницу и том приликом освојила свега 1,57 одсто гласова, а за одборнике само 35 гласова.

Српска листа је одлучила да не учествује на локалним изборима који су расписани за 23. април, јер како су истакли, нису испуњени услови због којих су напустили косовске институције – није формирана Заједница српских општина и са севера Косова нису повучене Специјалне јединице полиције.

Protest u Prištini, traže ostavku Aljbina Kurtija

Преузмите андроид апликацију.