Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Kostimirani i vedrih lica – učenici OŠ „Dušan Radović“ pokazali svoj cirkuski performans (VIDEO)

Balans na trapezu, hod po žici ili okretanje tanjira na štapu, nismo vam još ništa otkrili. Evo kako su zapravo izgledale sve cirkuske tačke koje su mališani iz Osnovne škole „Dušan Radović“ pokazali na svojoj završnoj predstavi.

Iako su se prvi put suočili sa mnogim cirkuskim veštinama, posle aktivnog treniranja, s nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem, mališani su dočekali i taj dan kada će nakon tromesečnog uvežbavanja, njihove tačke ugledati svetlo reflektora.

Da bi nakon doslednog rada u prostoriji Kulturne stanice „Barka“, na završnoj priredbi, prikazali sve one umetničke akrobacije i svu svoju kreativnost, ali i stekli osećaj za scenski nastup.

Foto: Gradske info

Da ne bude zabune, ovo nije običan cirkus već savremeni cirkus u kojem se gradi poverenje. A šta to znači?

To znači da su najmlađi sugrađani imali priliku da kroz treninge i radionice vežbaju strpljenje, upornost, razvijaju kritičko mišljenje, poštovanje različitosti, ali i da grade samopouzdanje.

Foto: Gradske info

Savremen cirkus je društveno angažovan, on pokreće važne teme i kroz pokret, performans i razgovor pokušava svima da poruči, a pre svega da približi deci osećaj empatije, drugarstva i saznanja o ekologiji, siromaštvu, kulturnoj različitosti, kao i samopoštovanju.

Foto: Gradske info

Ozarena lica i aplauz roditelja, baka deka i svih bližnjih, pružala su podršku mališanima da pokažu sve one teške i lake delove koreografije koje su deca pripremila da ponosno pokažu.

Foto: Gradske info

Sudeći po zadovoljnim dečijim licima, izgleda da je predano treniranje od nekoliko meseci rodilo plodom, tako da su svi nastupi izvedeni baš onako kako su ih izvođači zamislili i pripremili.

Foto: Gradske info

Pa tako niko nije otišao kući nezadovoljan, već puni utisaka i pitanja upućenim vernoj publici. „Kako je izgledao performans i da li je tačka pre svega snimljena“?

Foto: Gradske info

Eto kako izgleda kada deca kroz igru i zabavu savladavaju nepoznato i zato udruženje „Cirkoneo“ kroz program „Gradimo poverenje“ na neposredan način ih uvodi u svet cirkuskih, ali i drugih socijalnih veština.

Foto: Gradske info

Foto: Gradske info

Foto: Gradske info

Foto: Gradske info

Foto: Gradske info

Foto: Gradske info

Deset-devet, kockice, Amerikanca – bez ovih igara nije mogao da prođe dan na igralištu

Preuzmite android aplikaciju.