Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Корисни савети: Ево шта треба да урадите са месом пре него што га ставите у фрижидер

Савети којих треба да се придржавате.
Фото: Pexels/Lukas

Према Центрима за контролу и превенцију болести (CDC ) , ево шта увек треба да урадите пре него што ставите месо у фрижидер.

Исеците велике комаде

Велике комаде меса, као што су печење или цела ћуретина, треба исећи на мање делове пре него што их ставите у фрижидер. Не желимо да наше месо буде непристојно и заузима превише простора у фрижидеру, зар не?

Охладите га брзо

Остатке меса треба охладити брзо да бисте спречили раст бактерија. Према CDC -у, чувајте их у фрижидеру на температури од четири и по степена или хладније и то у року од два сата након кувања. Ако је храна била изложена температурама изнад 32 степена, охладите је у року од једног сата. Брже хлађење значи мање времена за бактерије да праве хаос!

Будите опрезни с роком трајања

Кувано месо не може се вечно држати у фрижидеру, чак и ако му дамо слатке надимке. УСДА каже да кувана сланина или кобасица могу безбедно чекати у фрижидеру до недељу дана, док ће остало кувано месо или живина издржати три до четири дана. Након тога, мораћете да нађете други дом за своје месо, јер чак и најхрабрије месо има своје границе.

Пазите на групу ризика

Обратите пажњу на одређене групе људи које су у већем ризику од тежих облика болести узроковане бактеријама. Деца млађа од 5 година, одрасли старији од 65 година, особе с ослабљеним имуним системом и труднице су посебно рањиве. Увек будите пажљиви и саосећајни према њима!

Запамтите, придржавање ових савета помоћи ће вам да очувате безбедност вашег меса и спречите нежељене бактеријске посетиоце. Јер срећно месо је здраво месо!

Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке