Почетна > Свет
Свет

Конашенков: Ваздушно-космичке снаге обориле украјински Су-25

Ваздушно-космичке снаге Русије обориле су украјински Су-25 изнад самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР), рекао је данас новинарима портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Фото: Танјуг/Nariman El-Mofty

Он је казао да су руске трупе уништиле три украјинске диверзантске групе у самопроглашеној Луганској Народној Републици (ЛНР), пренео је ТАС С.

Руске оружане снаге извеле су удар на центар за привремено размештање украјинске националистичке формације у ДНР, навео је Конашенков.

„На Доњецком фронту руске трупе успешно напредују у близини града Артјомовска у Доњецкој Народној Републици“, истакао је он.

Руске трупе су пресреле покушај украјинских оружаних снага да их нападну у близини насеља Кузјомовка на Купјанском фронту, рекао је портпарол руског министарства одбране.

„На Купјанском фронту, дејством авијације, артиљерије, тенкова и тешких система на украјинске положаје у близини насеља Новоселовско, осујећен је покушај непријатеља да нападну у правцу локалитета Кузјомовка у Луганској Народној Републици“, рекао је Конашенков.

Руске трупе су одбиле све нападе украјинских оружаних снага на фронту Красни Лиман, при чему су губици противника износили више од 80 жртава, рекао је он.

Britanija: Podrška ruskog naroda ratu u Ukrajini značajno opada

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке