Почетна > Нови Сад

Актуелно Бизнис Нови Сад

Компанија у Новом Саду добитница награде за корпоративну филантропију

Траг фондација шеснаесту годину заредом доделила је Виртус награде за филантропију компанијама, предузећима и појединцима, који су током претходне године чинили добра дела, покретали и подржавали филантропске иницијативе и тако доприносили развоју заједница у којима живе и послују.
Фото: Градске инфо

Добитницима су награде уручили Тод Ендруз, в.д. директора мисије „USAID-а“ у Србији, Шан Меклауд, амбасадорка Велике Британије у Србији, Пламена Халачева, заменица шефа Делегације Европске уније у Србији и Гордана Делић, директорка Балканског фонда за демократију, наводи се у саопштењу.

Добитница награде за корпоративну филантропију је компанија „Vega IT d.o.o.“ Нови Сад. Награда за мало и средње предузеће уручена је фирми „Bosis d.o.o.“ Ваљево, док је награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора припала компанији „Generali Osiguranje Srbija a.d.o.“

Награда за индивидуалну филантропију додељена је Микици Петронијевићу из Београда, док је добитник награде за младе филантропе Ђорђе Томић из Ветерника.

Добитници специјалних награда су: Слободан Васић за индивидуални допринос локалној заједници, Сандра Томић за индивидуални допринос смањењу сиромаштва, Магдалена Станковић и група пријатеља за подстицање вршњачке филантропије, док је Николи Стојковићу припала награда за индивидуални допринос заштити животиња.

Кроз Виртус награду, установљену 2007. године, Траг фондација већ 16 година награђује појединце и компаније које су на одговоран начин допринеле развоју заједница у којима послују и представља их јавности како би њихова доброчинства била инспирација другима да се у сличне иницијативе укључе.

Да је дошло до помака у самом разумевању идеје филантропије, указује и чињеница да су филантропска давања у Србији у сталном порасту, као и да је Србија у претходне две године забележила скок са дна листе Светског индекса давања на завидно 27. место.

Виртус награда за 2022. годину се реализује уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Фонда браће Рокфелер.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.