Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Стигли смо до последње недеље у марту месецу. Узбудљива недеља је пред нама.

Ево шта нас очекује ове недеље у нашем граду:

Срђан Слијепчевић „Stand up comedy 18+“ 26. марта у позоришном клубу Трема

Срђан Слијепчевић својим урнебесним наступом ће насмејати све старије од 18+ у недељу 26. марта од 21:00 час у позоришном клубу Трема.

Представа “18+” са собом носи и теме које се ретко причају јавно, а свима су нам познате. Кроз представу се провлачење теме из детињства, одрастања, па све до данас.

Шта је из тог или овог периода најтеже разумети? Када је било компликованије? Како се понашати као режисер? Колико су лектире утицале на одрастање? Шта је све потребно имати на првом дејту?

То су само нека од питања на које ће Срђан дати своја виђења у представи “18+”.

Карте можете купити на свим „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Наступ „Да, то су били дани“ Свечана сала НИС-а, 27. марта од 20:00 часова

Публика ће моћи да ужива у стиховима наших знаменитих песника, као и у различитим музичким жанровима, од шансоне, роцк н ролла до домаћег и страног евергрина. Том музичко – поетском грађом уметници ће покушати, како кажу, да умију и одбране ове наше дане, те уочи наступа поручују.

„Наш музичко-поетски кабаре јесте покушај да уочимо сродност различитих музичких и поетских традиција, оваплоћених кроз баштине разних стваралаца, и да се у овим данима присетимо шта је некада, не тако давно, значило говорити и певати за сва времена. Музика и поезија су језици којима је човек најживље огласио оно најтананије у тајни свога постојања. Од тога колико смо кадри да тај глас чујемо и препознамо, колико смо му сагласни, зависи и то како се оглашавамо у свом трајању“.

Поред Небојше Дугалића и Бориса Пинговића на сцени су Нина Ћосић и Воја Савић.

Кабаре се изводи од 2004. године.

27. марта се обелажава Светски дан позоришта И тим поводом глумци ће прочитати проглас који ће се читати на свим позоришним сценама широм света.


Представа „Ударна вест“ у Новосадском позоришту 28. марта од 19:00 часова

Када би слика света из ударних вести била истинита, свет би одавно престао да постоји!
Представа УДАРНА ВЕСТ бави се феноменологијом медија масовних комуникација у савременом друштву, с посебним фокусом на однос медија и страха, односно – на медијски генерисану параноју и неурозу човека данас. Полазећи од питања: зашто су ударне вести увек лоше, представа се развија у динамичну, трагикомичну инсценацију студије о природи савремених медија и њиховом утицају на психу појединца, као и на друштвене обрасце понашања. На лично и колективно. Интимно и масовно.
Анализирати медије, значи анализирати савремено друштво и начине на које га спознајемо.


Позоришна представа „Држ’ – не дај“ у Гимназији Лазa Костић, 28. марта
Фото: PrtSc/gigstix.com
О представи

“Држ не дај“ је прича двоје младих који су решили да њихова веза постане брак.

Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити.

Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа „Држ’ не дај“.

Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које „како Бог заповеда“ треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.

Улазнице за представу можете купити на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.


Свечана премијера филма „Муње: Опет!“ 30. марта у биоскопу „Arena Cineplex“
Фото: Arena Cineplex

Свечана премијера филма “Муње: Опет! “, уз присуство дела глумачке и ауторске екипе, заказана је за четвртак, 30. март у 20:00 часова у биоскопу Arena Cineplex.

Наставак култног остварења “Муње”, поново у режији Радивоја Раше Андрића, стиже на велико платно биоскопа Arena Cineplex.

Прошле су године, а код Попа и Марета све је исто: нема девојака, нема кеша, нема ни доживљаја. Као и увек, не разумеју се са светом и новом музиком која влада. Гојко цвета, краљ је Беча и успешни музички продуцент. Управо је избацио нови хит певачице Миле Силе. Међутим, део песме је „позајмљен“ од школских другара. Истовремено великодушни Гојко организује прославу годишњице матуре у Бечу јер већина одељења живи по свету. Зна се ко једини није позван! Старе ране се не заборављају. Поп и Маре, бледи као креч, морају у Беч. На путу ће срести младе шампионе хемијеа и разне колоритне особе/сподобе, међу којима и бившу разредну Смиљу Тортуру.

У главним улогама: Борис Миливојевић, Сергеј Трифуновић, Ивана Зечевић, Јелисавета Сека Саблић, Никола Ђуричко…

Улазнице су у продаји.


Група „Зостер“ у новосадској Хали 2, 31. марта
Фото: Хала 2

,,Најгори” од најбољих је завршен и ускоро ће бити објављен, а уз то Нови Сад ће бити једна од првих станица на путовању којим ће уживо промовисати нови, жељно и дугоочекивани албум.

Босанскохерцеговачка група из Мостара, једна од најпопуларнијих у региону, Зостер, 31. марта наступиће у Хали 2 Новосадског сајма, месту препознатљивом по добром проводу и значајним културним дешавањима. Нови албум ,,Најгори” главни је повод најмасовнијег дружења са Новосађанима до сада.

Зостер сматра да је reggae музика прикладна за ова трусна подручја у којима је доза агресивности чак и у музици превише. Група стога преноси поруке толеранције, мира, прогресивности и афирмације, љубави, те понекад и едукације.

Улазнице за концерт, сви заинтересовани могу купити, по цени од 1000 динара/1500 динара, на свим Gigstix продајним местима, као и онлајн путем сајта gigstix.com.


Међународна изложба златарства и часовничарства “Сјај” од 31. марта до 3. априла на Новосадском сајму

Међународна изложба златарства и часовничарства “Сјај” је јединствена приредба, посвећена пре свега стручној публици, која се организује у циљу унапређења пословних контаката и размене искустава, како са излагачима из Србије, тако и са професионалцима из области златарства и часовничарства из иностранства. Поред промоције накита и часовника, Изложба је прилика и за представљање нових технологија у обради племенитих метала, драгог и полудрагог камења и израде накита и часовника, као и повезивање научних сегмената с практичним применама у уже стручним областима као што су јувелирство и гемологија.

Све детаље и програм манифестације можете погледати на сајту организатора.


Овонедељни репертоар Српског народног позоришта

ОВДЕ погледајте репертоар Српског народног позоришта за ову недељу.


Овонедељни репертоар Позоришта младих
Фото: Градске инфо

ОВДЕ погледајте репертоар Позоришта младих за ову недељу.


Уживајте!

Priča o Grand hotelu Majer i njegovom značaju za srpski narod (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.