Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Који је вама најлепши „аутомобилчић“? (ФОТО)

Аутомобили су чест предмет колекција разних милионера, али они који немају милионе, а воле четвороточкаше, често имају своје колекције нешто мањих „машина“.
Фото: Градске инфо

На платоу СПЕНС-а данас се одржава „Сајам аутомобилчића“, где су од 11 часова ентузијасти и колекционари аутомобилских макета и играчака свих узраста изложили своје најдрагоценије примерке.

Од добро познатих „HotWheels“ и „Matchbox“ мини-реплика, али и фиктивних аутомобила, до макета италијанске компаније „Bburago“, али и аутомобила бренда „Revell“ које сами морате склопити и фарбати – преко 30 излагача посетиоцима су приказали све.

Фото: Градске инфо

Наравно, међу више од 10.000 експоната што се марки аутомобила тиче можете видети заиста сваку, од омиљених немачких брендова, до егзотичних италијанских, али и оне домаће, чијих је примерака све мање и у правим величинама.

А када причамо о величинама, на сајму је такође „шаренолика“ поставка. Једна од популарнијих размера је 1/64 на коју аутомобиле смањује „HotWheels“, што значи да је макета 64 пута мања од правог аутомобила. Честе су и 1/43, 1/24 или 1/18, димензије које практикује „Bburago“, али и остали произвођачи „аутомобилчића“.

Фото: Градске инфо

На платоу СПЕНС-а своје место су нашли и популарни „RC“ аутомобили, тачније, како се код нас каже „аутићи на даљински“.

Они су своје могућности демонстрирали на полигону, а сем тога, данашњи сајам је имао богат програм.

Одржана је радионица о безбедности у саобраћају, представљене су организације и предузећа која се баве безбедношћу у саобраћају, одржавају се и наградне игре, а ту је и музичко-забавни програм.
Фото: Градске инфо

На крају дана бираће се и најлепши аутић, а имате времена до 20 часова да одете и видите који је по вама најлепши.

Било је и правих аутомобила, догађају су допринели љубитељи Алфа Ромеа, старих Опела и Мерцедеса, а црвени Форд Мустанг је свима запао за око.

Организатори овог сајамско-фестивалског догађаја је Савез возача Новог Сада, уз подршку Савеза возача Војводине.

Ако сте се запитали, ови људи упркос тешком пљуску који је „прошао“ кроз Нови Сад нису напустили своја места, па ћете их затећи тамо уколико ипак одличите да посетите њихов „сајам“.

Фото: Градске инфо

Фото: Градске инфо

„Trojka iz bloka“ donela zvuk „cepanja“ mrežice na plato SPENS-a (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.