Početna > Život i stil
Život i stil

Koji je oblik glavice kupusa najbolji za pripremu sarme

Ako sami pripremate sarmu, sigurno se pitate koji je oblik glavice kupusa najbolji za pripremu sarme.
Foto: Pixabay/ Engin_Akyurt

Zima, a posebno praznična sezona, idealna je za sarmu.

Ali koja glavica kupusa je najbolja za sarmu?

Iskusni prodavci na pijaci odgovorili su na ovo pitanje: „Ravan, sa tankim listovima.“

Zašto ravan oblik i tanki listovi?

Ovakav oblik glavice kupusa olakšava umotavanje fila u listove. Obratite pažnju i na veličinu – prevelike obično nisu prikladne, jer zauzimaju previše prostora.

Neki vešti kuvari zato pre pripreme sarme preseku listove velikih glavica na pola.

Nisu dobrodošle ni premale glavice kupusa, jer u njih treba još da umotate nadev.

Najjednostavniji i najbrži način da omekšate puter

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake