Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Који је део дана најстреснији?

Ако мислите да је јутро најстреснији део дана, у праву сте. Чини се да никада нема довољно времена да се све обави на почетку дана, због чега јутарњи стресови могу посебно изазвати анксиозност.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

У нашем брзом друштву, често се чини да стрес никада не престаје. Међутим, ако ваша анксиозност скочи на почетку дана због јутарњих обавеза, у добром сте друштву. Стручњаци се сада званично слажу да је јутро најстресније доба дана.

Хајде да разговарамо о томе када је тачно најстресније време, како бисте могли да идентификујете шта узрокује вашу анксиозност.

Лондонска студија је показала да је у спроведеној анкети 2.000 одраслих сматрало да је 7:23 ујутру најстреснији период. Као што можете претпоставити, то је због упорних јутарњих стресова. Међутим, постоји мала флуктуација у најстресније доба дана, у зависности од пола. Жене обично наилазе на прву препреку дана нешто раније од мушкараца, у 7.50. За мушкарце, први стресни инцидент почиње скоро сат времена касније, у 8.43. Ове јутарње драме могу чак да ометају вашу способност да имате продуктиван дан.

Шта јутро чини најстреснијим делом дана?

Ујутру има много посла, и нема толико времена за све. Било да сте забринути због саобраћаја на путу до канцеларије или сте забринути да брзо одведете своју децу у школу, разумљиво је зашто је 7:30 ујутру најстресније доба дана. Међутим, ово нису једини јутарњи стресови којима одрасли жонглирају док покушавају да започну свој дан. Још једна упорна борба која јутро може учинити најстреснијим временом је пречесто одлагање јутарњег аларма и касно буђење.

Поред тога, више јутарњих стресова укључује просипање по одећи, случајно ломљење ствари, загорелу храну и потешкоће у проналажењу паркинг места. Када схватите са којом врстом стреса се носите, можете почети да предузимате кораке да ублажите своју анксиозност помоћу ових савета за управљање стресом. Тада можете смањити стрес и једном заувек се опростити од јутарње треме.

Kako da se najlakše rešite jutarnje glavobolje?

Преузмите андроид апликацију.