Сирови колачи одавно су освојили не само вегане, већ и све љубитеље слаткиша.
Комбинација урми, коштуњавог воћа и путера од орашастих плодова показује да ови колачи могу бити једнако укусни као и они са јајима и млеком. А шта је са тортама? Многи верују да је немогуће направити веганску торту, али греше, потребно је само пронаћи замену за уобичајене састојке у тортама – јаја, млеко, путер.
Јаја – Банана, тофу сир, па чак и млевени лан могу послужити као замена за јаја. Једно јаје мењају 2 кашике млевеног ланеног семена потопљене у три кашике воде или пола изгњечене банане или четвртина меког тофу сира који сте пропасирали кроз блендер.
Млеко – Најчешћа замена су бадемово и сојино млеко, али можете користити и кокосово. Употребите исту количину као и крављег млека.
Путер – Уместо путера користите маргарин или сос од јабука који може да замени 75% путера из рецепта.
Рафинисани шећер – Вегани користе заслађиваче на бази биљака, шећер од трске, а добар избор је јаворов сируп, али треба смањити количину јер је он јако сладак.
Брашно – Можете самлети овсене пахуљице, од једне шоље добићете нешто више од пола шоље брашна. Вегани такође користе нерафинисано брашно направљено од смеђег пиринча или јечма.
Da li pijete kafu sa cigaretama na prazan stomak? Evo šta može da vam se dogodi
Преузмите андроид апликацију.