Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Књига „Прича о храбром витезу“ нуди смернице о разумевању постратног синдрома

Нова књига Бориса Ђуровића „Прича о храбром витезу“ говори о рату и последицама које он има за војнике и чланове њихових породица.
Фото: kickstarter.com

То је топла, људска прича о породици након рата који је трајао у њиховим животима годинама након потписивања мировног споразума. Прича о храбром витезу има концизан и поједностављен приступ објашњавању основних принципа функционисања посттрауматског стресног поремећаја и пружа смернице како да приступе и помогну људима са проживљеним искуством рата да наставе са својим животима.

Намењена је свим узрастима, јер је тема коју обрађује универзална и погађа све старосне групе. Није обавезна лектира само за људе који су имали директна или индиректна искуства са ратним разарањима. „Прича о храбром витезу“ такође може помоћи људима да схвате оно што сами нису доживели.

„Пошто се обраћамо широкој публици, одлучили смо да говоримо једноставно и без употребе техничких израза где год је то могуће. На приступачан, илустративан и ћудљив начин, књига упознаје читаоце свих узраста са сложеним феноменом посттрауматског стресног поремећаја, посебно се фокусирајући на децу као најзахтевнију публику књиге“, истиче аутор.

Борис Ђуровић је завршио основне студије психологије на Филозофском факултету у Новом Саду. Докторирао је 2016. године на Департману за психологију Универзитета у Београду са темом „Емоционална реактивност и основна структура личности“. Завршио је и специјалистичку обуку за полиграфиста на Полицијско-криминалистичкој академији у Београду.

Током девет година рада у МУП-у Републике Србије, извршио је преко 1.500 полиграфских испитивања различитих кривичних дела од ситних крађа до најтежих убистава. Аутор је бројних научних радова на тему откривања лажи и обмане. Од 2006. године води едукативни програм „Психологија лагања“, а до сада је успешно одржао велики број радионица широм Европе за неколико хиљада учесника.

Svečana akademija Fakulteta tehničkih nauka u SNP-u sa početkom u 18 časova

Преузмите андроид апликацију.