Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Свечана академија Факултета техничких наука у СНП-у са почетком у 18 часова

Свечана академија Факултета техничких наука у Новом Саду, поводом прославе 62 године од дана свог оснивања, биће одржана данас на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта са почетком у 18 часова.
факултета
Фото: Градске инфо

Поред пригодног културно-уметничког програма и обраћања званичника, на свечаности ће бити додељене повеље и захвалнице за успешну сарадњу и допринос развоју ФТН-а, као и награда најуспешнијим студентима 2020/2021. и запосленима на Факултету.

Прослава Дана Факултета званично је почела у петак, 13. маја када су генерацији студената ФТН-а уписаним школске 1970/71. године додељени Златни индекси.

У суботу су одржани Дани отворених врата – БИЋУ СТУДЕНТ ФТН-а, посвећени матурантима који желе да упишу овај факултет. Ове године је преко 750 матураната учествовало у Дану отворених врата.

Свечаном промоцијом инжењера Факулета техничких наука, у петак 20. маја завршава се обележавање Дана ФТН-а.

Факултет техничких наука је једна од најсавременије организованих високообразовних институција у региону са традицијом дугом преко 60 година, познат и признат у целом свету.

Инжењери образовани на овом Факултету, раде и постижу запажене резултате у сваком предузећу које има везе са технологијом, производњом, образовањем или услугама, јер од свих занимања која се у нашој земљи образују, техника је и даље најтраженија.

Данас је са преко 1.200 запослених и преко 16.000 студената један од највећих факултета у нашој земљи и региону.

Dodeljeni zlatni indeksi generaciji koja je FTN upisala pre pola veka

Преузмите андроид апликацију.