Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како вам лимун може помоћи да лакше заспите?

Лимун се с правом сматра суперхраном и популаран је кућни лек. Али да ли сте знали да не морате увек да једете лимун да бисте осетили његова корисна својства?
Фото: Pixabay/RichardJohn

Наиме, поред обиља витамина и освежавајућег укуса, лимун делује и умирујуће, што може бити одличан савезник у борби против несанице.

Као што знамо, лаванда је позната по свом умирујућем дејству. Чак је и Парацелзус, велики средњовековни лекар и научник, описао лаванду као ментални мелем и користио је као универзални лек за менталну исцрпљеност и слабљење животне снаге.

Због тога не чуди што се етерично уље лаванде препоручује за бољи сан – довољно је неколико капи ставити на јастучницу или испод јастука ставити кесу са сушеном лавандом.

Међутим, мирис лаванде није за свакога, а ако спадате у ову групу, лимун може помоћи.

Наиме, доказано је да мирис лимуна смирује и може помоћи да заспите и боље заспите.

kПрема речима стручњака, етарско уље лимуна се користи вековима и заслужно је за предности као што су повећање концентрације, смањење нивоа стреса (вероватно кроз појачано ослобађање серотонина) и умирујуће дејство на респираторни систем.

Стога, ако имате проблема са спавањем, довољно је да исечете лимун и ставите га на ноћни сточић. Његов нежни мирис ће вас умирити и помоћи вам да заспите.

Zašto bi trebalo da počnete da pijete sodu bikarbonu?

Преузмите андроид апликацију.