Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како треба чувати шећер?

Шећер нема рок трајања, али само ако је правилно ускладиштен.
Фото: Pixabay/pasja1000

Шећер се никада неће покварити јер није погодан за развој бактерија. Ипак, треба спречити да се стврдне или претвори у грудвице, далеко од влаге, топлоте и инсеката.

Најбоље је чувати на собној температури у херметички затвореној посуди. У гранулираном шећеру се могу формирати грудвице, али се лако могу разбити пјењачом или виљушком.

Смеђи шећер је посебно склон стврдњавању и мораћете да га омекшате пре вагања и употребе. У посуду са шећером можете ставити парче јабуке или хлеба, јер ће ослободити влагу и спречити да се стврдне.

Такође можете ставити смеђи шећер у стаклену посуду и пећи у микроталасној са другом стакленом посудом напуњеном водом – влага би требало да омекша за мање од једног минута (проверавајте у интервалима од 20 секунди да бисте избегли прегревање).

Шећер у праху је најбоље чувати на собној температури, све док је у херметички затвореној посуди.

Иако има додат кукурузни скроб као средство против згрушавања, можда ће бити потребно да се промеша или процеди да би се уклониле грудвице.

Koje promene se mogu desiti ako izbacite so iz ishrane?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке