Početna > Novi Sad
Novi Sad Novosadske priče

Kako smo se proveli na “Književnoj stazi“ Fruškogorskog maratona? (VIDEO)

Dve najteže stvari u savremenom svetu jesu naterati dete da ostavi telefon i izađe u prirodu i naterati ga da čita.

Zbog toga je Novosadski dečiji kulturni centar, u partnerstvu sa planinarskim društvom “Železničar“, prošle godine pokrenuo predivan projekat čija je ideja da se umetnost i sport nađu na pola puta i možda zaljube jedno u drugo.

Projekat pod imenom “Književna staza“ održan je juče u sklopu aktivnosti Fruškogorskog maratona,  a njegov fokus bio je usmeren na decu mlađeg školskog uzrasta koja su imala priliku da uživaju i nauče mnogo novih i interesantnih stvari od poznatih književnika.

Na stazi je učestvovalo mnogo dečijih pisaca, a svaki autor bio je domaćin jednog dela staze na kome je bio organizovan neki zabavni program.

Foto: Gradske info

I ovako krivudave i same po sebi zanimljive staze Fruške gore, dodatno su ukrasili muzičari, dečiji horovi, pozorišne predstave za decu, ekološki edukativni programi i programi sa animatorima.

Mališane je posebno obradovao cirkuski performans “U balansu sa prirodom’‘, kao i mogućnost da konačno nauče da žongliraju.

Novi Sad je ovim još događajem u okviru programskog luka Budućnost Evrope još jednom pokazao da zaista opravdava titulu Evropske prestonice kulture za ovu godinu.

Foto: Gradske info

Iskrenost dečijih osmeha nije se mogla sakriti, a moramo vam priznati da smo se i mi fenomenalno proveli.

Šta se sve moglo videti ovog vikenda u veseloj šumi, možete pogledati u našem interesantnom video prilogu.

 

Preuzmite android aplikaciju.