Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Како смо се провели на “Књижевној стази“ Фрушкогорског маратона? (ВИДЕО)

Две најтеже ствари у савременом свету јесу натерати дете да остави телефон и изађе у природу и натерати га да чита.

Због тога је Новосадски дечији културни центар, у партнерству са планинарским друштвом “Железничар“, прошле године покренуо предиван пројекат чија је идеја да се уметност и спорт нађу на пола пута и можда заљубе једно у друго.

Пројекат под именом “Књижевна стаза“ одржан је јуче у склопу активности Фрушкогорског маратона,  а његов фокус био је усмерен на децу млађег школског узраста која су имала прилику да уживају и науче много нових и интересантних ствари од познатих књижевника.

На стази је учествовало много дечијих писаца, а сваки аутор био је домаћин једног дела стазе на коме је био организован неки забавни програм.

Фото: Градске инфо

И овако кривудаве и саме по себи занимљиве стазе Фрушке горе, додатно су украсили музичари, дечији хорови, позоришне представе за децу, еколошки едукативни програми и програми са аниматорима.

Малишане је посебно обрадовао циркуски перформанс “У балансу са природом’‘, као и могућност да коначно науче да жонглирају.

Нови Сад је овим још догађајем у оквиру програмског лука Будућност Европе још једном показао да заиста оправдава титулу Европске престонице културе за ову годину.

Фото: Градске инфо

Искреност дечијих осмеха није се могла сакрити, а морамо вам признати да смо се и ми феноменално провели.

Шта се све могло видети овог викенда у веселој шуми, можете погледати у нашем интересантном видео прилогу.

 

Преузмите андроид апликацију.