Пасуљ је једно од најзаступљенијих јела у српској кухињи, а да ли знате како да му сачувате укус?
Пасуљ заузима важно место у нашој кулинарској традицији. Правилно чување пасуља је веома важно, како бисте очували његов квалитет и укус.
Ако сте међу срећницима, који имају зрео пасуљ из своје баште, прва ствар коју треба да урадите је да га очистите и ставите на сунце на три дана.
Основни непријатељ зрелог пасуља је црв, који га једе и тада он постаје неупотребљив за људску исхрану. Мали успешни трик у борби против овог црва је да пасуљ ставите у замрзивач на дан и по, и да се на тај начин осигурате да се штеточина неће појавити.
Након тога извадите пасуљ и чувајте га у папирним кесама. Можете га чувати и у теглама. Како пасуљ не би нападао црв, можете у њега да ставите мало листова од ораха. Чувајте пасуљ на хладном месту, далеко од директне сунчеве светлости.
3 znaka pokazuju da je osoba ljubomorna na vas: Jedan postupak ne može da se sakrije
Преузмите андроид апликацију.