Почетна > Живот и стил
Живот и стил

3 знака показују да је особа љубоморна на вас: Један поступак не може да се сакрије

Иако се често ови појмови мешају, завист и љубомора нису иста ствар. Завист произилази из жеље за стварима које неко други може имати, а љубомора из страха да неко поседује нешто што „припада нама“.
Што се тиче узрока љубоморе, др Морган Андерсон, клинички психолог, каже да она може произаћи из несигурности, ниског самопоштовања и страха од напуштања.
Фото: Pexels/Arthousestudio

Иако извори наше љубоморе могу произаћи из осећања повређености или неадекватности, овај осећај може послужити као позитивна мотивација за промене. „Љубомора нам може дати назнаке о томе шта желимо у нашим животима “, понавља др Морган. Међутим, љубомора може брзо покварити иначе лепо пријатељство. Срећом, препознавање знакова да је неко љубоморан на вас може спречити да се то догоди. Ово су 3 јасна знака да је неко развио осећај љубоморе према вама.

Није узбуђена због ваших добрих вести

Уобичајени знак љубоморе, каже др Морган, је недостатак ентузијазма о вестима о вашој срећи или успеху. У вези са горе наведеним, они можда неће бити баш срећни, јер виде ваше добре вести као потенцијалну претњу њиховој срећи. Међутим, потребно је дубље ослушкивати њихове разлоге. Понекад, због природе нашег стања, једноставно нам је тешко да сагледамо туђу срећу. Ако им се тренутно у животу дешава велико разочарање, можда не показују узбуђење због љубоморе, већ због личног незадовољства.

Претерано је критична према вама

Пасивни агресивни, претерано критични коментари могу бити знак да је неко љубоморан на вас. У настојању да се оснаже, љубоморни људи ће покушати да понизе оне које сматрају супериорнијима. Ови оштри коментари се често користе као механизам за самоодбрану. Важно је запамтити да када је у питању љубомора, она више него вероватно потиче од неке врсте несигурности коју особа има, а може доћи из њеног детињства или различитих животних искустава.

Умањује ваша достигнућа

Љубоморни људи имају навику да умањују ваша достигнућа и напоран рад који је био потребан да бисте их постигли. Ако покушавају да промене тему, избегавају да постављају додатна питања или физички изразе нелагодност када говорите о сопственом успеху, врло је вероватно да су љубоморни.

Drevna simbolika: Ako nađete detelinu sa četiri lista, uradite tri stvari i obezbedite sebi još više sreće

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке