Маскарпоне је чувении италијански сир који се користи у припреми многих посластица, од којих су свакако најпознатији тирамису и чизкејк. А познато је и да је веома укусан и јако скуп.

Овај кремасти десертни сир користи се за припрему многих колача без печења, а како спада у скупље, многи га замене крем сиром.
Богат укус овог сира ништа не може да замени, па вам предлажемо да код куће направите јефтинију варијанту и то само од два састојка, пише стварукуса.рс.
Потребно вам је:
600 мл павлаке за кување
2 кашике лимуновог сока
Како се спрема чувени кремасти сир
Сипајте павлаку за кување у шерпу и оставите да проври, па додајте лимунов сок. Кувајте док се смеса не згусне, уз непрестано мешање. Затим шерпу ставите у посуду са леденом водом и оставите 10 минута.
У другу дубљу посуду или шерпу ставите цедиљку и обложите је газом. Сипајте смесу унутра и тако ставите у фрижидер на 24 сата. Чувајте у фрижидеру у херемтички затвореној посуди до пет дана.
Mudrost rimskih filozofa: Šest citata kojih svako treba da se pridržava
Преузмите андроид апликацију.