Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се прави домаћи маскарпоне: Најскупљи сир за колаче

Маскарпоне је чувении италијански сир који се користи у припреми многих посластица, од којих су свакако најпознатији тирамису и чизкејк. А познато је и да је веома укусан и јако скуп.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Овај кремасти десертни сир користи се за припрему многих колача без печења, а како спада у скупље, многи га замене крем сиром.

Богат укус овог сира ништа не може да замени, па вам предлажемо да код куће направите јефтинију варијанту и то само од два састојка, пише стварукуса.рс.

Потребно вам је:

600 мл павлаке за кување
2 кашике лимуновог сока

Како се спрема чувени кремасти сир

Сипајте павлаку за кување у шерпу и оставите да проври, па додајте лимунов сок. Кувајте док се смеса не згусне, уз непрестано мешање. Затим шерпу ставите у посуду са леденом водом и оставите 10 минута.

У другу дубљу посуду или шерпу ставите цедиљку и обложите је газом. Сипајте смесу унутра и тако ставите у фрижидер на 24 сата. Чувајте у фрижидеру у херемтички затвореној посуди до пет дана.

Mudrost rimskih filozofa: Šest citata kojih svako treba da se pridržava

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке