Почетна > Лични развој и родитељство
Лични развој и родитељство

Како одраста будући материјалиста?

Колико сте пута од савремених младих мајки чули коментаре типа:
Фото: Градске инфо

,,Моје дете хоће да његова рођенданска торта буде са сликом Роналда, евентуално са фигурицама из Патролних шапа.” (Уколико уопште постоји опција Б, јер данас ,,деца знају шта хоће”).

И маме стварно крећу у акцију потраге за баш таквом тортом на женским фб групама и наравно, нађу их јер тржиште је увек спремно да одговори свим сулудим идејама потрошача ако су ови у стању да издвоје довољну количину новца.

Ни ту се маме не зауставе, треба им још и дрес Роналда за рођендански поклон, да изненађење буде веће.
Не маме, не, не, не!

Кад клинци мало порасту, играчке прелазе у патике, телефоне, из године у годину задовољити их је све теже.
Онда чујете мајке четрнаестогодишњака које говоре: ,,Ја му никада не бих куповала те патике од 15 000, али кад дете друге неће да носи.

Стално му причам да има много ствари које су квалитетне и ако нису познате робне марке, али не вреди. Оно хоће само Нике, остало му џабе стоји у орману. Не знам одакле му то? Ја га томе нисам учила, ја не носим маркирано.”

Е па учила си га, још како си га учила, тако што си јурила да му набавиш сваку фанцy играчку коју пожели, тако што си за своје дете тражила само најбоље…Знам радила си то из љубави, али освести се и престани са тим! Па немаш зашто да се чудиш што сада твој принц или принцеза захтевају краљевски третман, и што кад му ти кажеш да је то скупо и да за вас представља велики издатак, оно наставља са својим захтевима као да није ништа чуло.

И онда ти мама лепо идеш већ пету сезону у истим ципелама, али је зато твоја принцеза ишла на професионално шминкање, вештачке нокте и носи Луј Витон ранац , јер то сада сви имају!

Наше маме су за то имале спреман одговор: ,,Ма брига мене шта други раде!”

И свака им част!

Нико не жели да ,,поквари” сопствено дете, али знајте:

МНОГЕ ОЗБИЉНЕ ГРЕШКЕ СУ КОМБИНАЦИЈА ЉУБАВИ И НЕЗНАЊА!

Трошите на вашу децу много више времена него новца!

Биљана Грбовић, оснивач Удружења родитеља “Матица”
Радујем се кад помажем! 


Kako uspostaviti disciplinu za stolom? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.