Ако желите да ваш хлеб дуже остане свеж, потребно је да га правилно складиштите. Ево неколико савета који ће вам помоћи да урадите управо то.
Заборавите пластичне кесе и фрижидере
Пластичне кесе задржавају влагу, што значи да ће свеж, хрскав хлеб ускоро постати непривлачно мекан и брзо ће постати буђав. У фрижидеру ће се десити супротно и ниске температуре ће довести до сушења хлеба. Изузетак од овог правила је хлеб купљен у продавници, претходно исечен, који може да се чува у кесици ван фрижидера 5-7 дана.
Умотајте га у крпу
Ако се хлеб чува само у папирној кеси, брзо ће се осушити. Умотавање свежег хлеба у платнену салвету или кухињски пешкир, а затим одлагање у папирну кесу спречиће да се брзо осуши.
Кутија за хлеб
Ако волите домаћи или печени свеж хлеб, а имате довољно места на кухињском пулту, најбоље би било да купите кутију за хлеб која ће сачувати свежину производа, а хлеб неће брзо попримити буђ.
Замрзните га
Хлеб можете чувати у кеси, добро га умотати тако што ћете испустити сав ваздух и затим га ставити у замрзивач. Претходно исечен хлеб из продавнице може се замрзнути чврсто умотан у оригинално паковање. Замрзнути хлеб треба јести у року од 3-4 месеца.
Преузмите андроид апликацију.