Evo kako da napravite sendvič koji je idealan za užinu deci, a koji neće postati gnjecav.
Pravilan redosled slaganja ključan je za savršeno upakovani sendvič. Dakle, između dve kriške hleba poređajte redom zelenu salatu, paradajz, majonez, kečap, senf, kisele krastavce, salamu po izboru, sir i slaninu. Naravno, ako vam neki sastojci ne odgovaraju, slobodno ih izbacite ili zamenite drugim, ali po navedenom redosledu.
Da bi sendvič izdržao do užine, ključno je pravilno pripremiti hleb.
Prvo, lagano tostirajte hleb. Tostiranjem hleba ne samo da ćete smanjiti vlažnost, već ćete doprineti i hrskavosti sendviča. Dobro osušite svu hranu.
Pre dodavanja zelene salate, paradajza, crnog luka i drugih sastojaka, uklonite što je moguće više vlage iz njih.
Nakon što operete i isečete svoje proizvode, odvojite nekoliko minuta da sve osušite papirnim ubrusom. Posebno obratite pažnju na paradajz i pukotine na listovima zelene salate.
Samo malo potapšajte papirnim ubrusom i primetićete ogromnu razliku. Da biste stvorili barijeru za vlagu, počnite sendvič suvim sastojcima: zelenom salatom, sirom ili slaninom.
Stavite ih na unutrašnju stranu i gornje i donje kriške hleba. Sir deluje bolje na dnu nego zelena salata. Stavite salamu/rez po želji na sir.
Posle toga dodajte sastojke koji sadrže dosta vlage, kao što su luk i kiseli krastavci. Začini idu u sredinu sendviča. Ako ih stavite na krišku hleba, oni će navlažiti hleb i sendvič će brzo postati gnjecav. Poslednji korak je pravilno umotavanje sendviča.
Samo plastična kesa nije dovoljna. Umesto toga, čvrsto umotajte sendvič u papir da sve bude čvrsto povezano i da sastojci ne ispadnu. Nakon toga, sendvič možete staviti u plastičnu kesu.
Da li će dete pisati levom ili desnom rukom? Male naznake koje to mogu da pokažu
Preuzmite android aplikaciju.