Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како направити сендвич идеалан за школарца, а да не постане гњецав до ужине?

Ево како да направите сендвич који је идеалан за ужину деци, а који неће постати гњецав.
Фото: Pixabay/LUM3N

Правилан редослед слагања кључан је за савршено упаковани сендвич. Дакле, између две кришке хлеба поређајте редом зелену салату, парадајз, мајонез, кечап, сенф, киселе краставце, саламу по избору, сир и сланину. Наравно, ако вам неки састојци не одговарају, слободно их избаците или замените другим, али по наведеном редоследу.

Да би сендвич издржао до ужине, кључно је правилно припремити хлеб.

Прво, лагано тостирајте хлеб. Тостирањем хлеба не само да ћете смањити влажност, већ ћете допринети и хрскавости сендвича. Добро осушите сву храну.

Пре додавања зелене салате, парадајза, црног лука и других састојака, уклоните што је могуће више влаге из њих.

Након што оперете и исечете своје производе, одвојите неколико минута да све осушите папирним убрусом. Посебно обратите пажњу на парадајз и пукотине на листовима зелене салате.

Само мало потапшајте папирним убрусом и приметићете огромну разлику. Да бисте створили баријеру за влагу, почните сендвич сувим састојцима: зеленом салатом, сиром или сланином.

Ставите их на унутрашњу страну и горње и доње кришке хлеба. Сир делује боље на дну него зелена салата. Ставите саламу/рез по жељи на сир.

После тога додајте састојке који садрже доста влаге, као што су лук и кисели краставци. Зачини иду у средину сендвича. Ако их ставите на кришку хлеба, они ће навлажити хлеб и сендвич ће брзо постати гњецав. Последњи корак је правилно умотавање сендвича.

Само пластична кеса није довољна. Уместо тога, чврсто умотајте сендвич у папир да све буде чврсто повезано и да састојци не испадну. Након тога, сендвич можете ставити у пластичну кесу.

Da li će dete pisati levom ili desnom rukom? Male naznake koje to mogu da pokažu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке