Početna > Život i stil
Život i stil

Kako napraviti sendvič idealan za plažu, a da ne postane gnjecav

Kada planiramo da ostanemo duže na plaži, dobro je poneti nešto za jelo. Evo kako da napravite sendvič koji je idealan za plažu i koji neće postati gnjecav.
Foto: Pixabay/18447160

Pravilan redosled slaganja ključan je za savršeno upakovani sendvič. Dakle, između dve kriške hleba redom poređajte zelenu salatu, paradajz, majonez, kečap, senf, kisele krastavce, salamu po izboru, sir i slaninu.

Naravno, ako vam neki sastojci ne odgovaraju, slobodno ih izbacite ili zamenite drugim, ali po navedenom redosledu.

Da bi sendvič izdržao ceo dan na plaži, ključno je pravilno pripremiti hleb. Prvo, lagano tostirajte hleb. Tostiranjem hleba nećete samo smanjiti vlažnost, već ćete doprineti i hrskavosti sendviča.

Dobro osušite svu hranu. Pre dodavanja zelene salate, paradajza, luka i bilo kog drugog sastojka, uklonite što je moguće više vlage iz njih.

Nakon što operete i isečete svoje proizvode, odvojite nekoliko minuta da sve osušite papirnim ubrusom. Posebno obratite pažnju na paradajz i pukotine na listovima zelene salate. Samo malo tapkanja papirnim ubrusom i primetićete ogromnu razliku.

Da biste napravili barijeru za vlagu, počnite sendvič sa suvim sastojcima: zelenom salatom, sirom ili slaninom. Stavite ih na unutrašnju i gornju i donju krišku hleba. Sir deluje bolje na dnu nego zelena salata. Na sir stavite salamu / nareske po izboru.

Zatim stavite sastojke koji sadrže dosta vlage, kao što su luk i kiseli krastavci. Stavite škampe na zelenu salatu. Začini idu u sredinu sendviča. Ako ih stavite na krišku hleba, oni će navlažiti hleb i sendvič će brzo postati gnjecav. Poslednji korak je pravilno umotavanje sendviča, samo plastična kesa nije dovoljna.

Umesto toga, sendvič čvrsto umotajte u papir da sve bude čvrsto povezano i da sastojci ne ispadaju. Zatim možete umotati sendvič u plastičnu kesu.

5 znakova da treba da prestanete da jedete sir

Preuzmite android aplikaciju.