I slatka verzija omiljenih grickalica je savršena!
Sastojci:
-150 g kukuruza za kokice
-100 g šećera
-2 kašike putera
-70 mililitara mleka
-par kašika ulja
-malo soli
Priprema:
U šerpu stavite par kapi ulja i dodajte kokice. Poklopite šerpu i na jačoj teperaturi stavite kukuruz i pustite da ispuca. Vodite računa da kokice ne zagore.
Nakon toga prebacite kokice u činiju. U tiganj dodajte šećer, stavite dve kašike vode i kad šećer počne da se rumeni, dodajte puter. Kad se puter otopi, dodajte mleko i promešajte ga, pa ga pustite desetak minuta uz povremeno mešanje. Za kraj dodajte malo soli, a gotovo kad dobijete žućkastu kremastu smesu.
Prelijte preko kokica, promešajte i sačekajte da se ohladi i užvajte.
Četiri namirnica za bolji san: Idealne za večeru tokom zimskih meseci
Preuzmite android aplikaciju.