Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да вам снег од беланаца увек успе?

Када је у питању прављење снега од беланаца, ствари понекад могу поћи наопако. Међутим, са овим триковима снег би увек требало да вам успе.
Фото: Pixabay/stux

Разлика између прављења снега у хладнијим условима или на собној температури је у томе што на нижим температурама беланца треба дуже да се стегне, али када се снег направи, он је стабилнији него када се ради у пластичној посуди и метлицама на собној температури (у овом случају мешавина је брже готова).

Такође се каже да су јаја која нису сасвим свежа, или су стара три или више дана, боља за прављење снега. Снег од беланаца брже ће бити готов, а смеса ће постати чвршћа, ако је направите у металној посуди коју сте претходно заједно са метлицама миксера ставили у фрижидер.

Оставите да се охлади десет минута, а затим одмах почните да правите снег. Ако желите да снег буде савршен, уверите се да су сви додаци потпуно чисти, без масноће. Неки кулинари саветују да чинију прекријете половином лимуна, јер се тако уклањају и најситнији трагови масноће.

Када одвојите беланца од жуманаца, пазите да ни мрвица жуманца не заврши у беланцу, јер нећете добити добру глазуру и колач неће испасти како треба. Ако се то ипак догоди, обавезно га уклоните кашиком. Пре мешања у беланца ставите прстохват соли и тако ћете добити чврсту смесу.

Умутите беланца прво споријом брзином, па појачавајте. Ако рецепт захтева да се у снег дода шећер, почните да га додајете полако тек када добијете чврсту смесу. Шећер у праху је увек бољи избор од обичног шећера.

Неки посластичари додају шећер када беланца тек почну да пене, али се у том случају шећер загрева на 100 степени Целзијуса, полако улива, затим се брзина мешања повећава на највећу и мешавина се меша 10 минута, док постаје хладан и постаје чврст.

Кондиторски мајстори додају и мало киселине, на пример, неколико капи лимуна или сирћета, али након додавања шећера.

То му даје хрскавост споља, а мекоћу и лепљивост изнутра – ако правите пудинге или неки други десерт у коме снег од беланаца игра главну улогу, као самосталан десерт или као спољни додатак, нпр. тарт.

Такође, мало киселине обезбеђује стабилност снега од беланаца. Можете бити сигурни да ли је снег од беланаца довољно чврст када окренете посуду наопачке и смеса се не помера.

Пире кромпир је омиљени прилог, али вероватно не знате да, приликом његове припреме, правите једну велику грешку

 

Преузмите андроид апликацију.