Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пире кромпир је омиљени прилог, али вероватно не знате да, приликом његове припреме, правите једну велику грешку

Пире кромпир је многима један од омиљених прилога.
Фото: Pixabay/422737

Кремаст и укусан често употпуњује јела од и са месом.

Али, да бисте направили добар пире кромпир, потребно је да знате једну важну ствар.

Наиме, већина греши у једној “ситници”.

Није га тешко направити, то сви знају, а без путера и млека он не би био тако кремаст и довољно “мокар”.

Међутим, оно што већина не зна јесте да је потребно да млеко има одређену температуру да би пире кромпир био баш онакав какав треба да буде.

Почетници и неискусне домаћице углавном узимају хладно млеко из фрижидера и сипају га директно у кромпир.

У томе и јесте највећа грешка. Млеко не сме да буде хладно.

Да би кромпир био укусан и како не би променио температуру, потребно је да млеко буде собне температуре, или мало загрејано.

Одали смо вам ову малу цаку искусних домаћица, а на вама је само да уживате у његовом укусу.

Kako da napravite najsavršeniji pire krompir?

Преузмите андроид апликацију.