Да бисте направили ово тесто није неопходно да будете вешти у кухињи.
Малтене да не постоји особа која не воли пицу – чувено италијанско јело које има много својих верзија. Љубитељи овог јела је константно дорађују и испробавају неке нове варијанте, па тако постоји много врста, укључујући и слатку пицу у чијем укусу многи уживају.
Чисто сумњамо да су Италијани одушевљени таквим укусом, јер знамо да су посебно осетљиви на овај специјалитет, као и да више воле класике, попут маргарите и каприћозе.
Добру маргариту и каприћозу и ви сами можете да направите, а није вам потребно ни неко посебно умеће. Ипак, требало би да знате и проверен рецепт за тесто, јер оно је у целом процесу најважније.
За ово тесто вам је буквално потребно свега 10 минута времена и пет састојака, а чак би и Италијани били одушевљени.
Састојци:
80 мл топле воде
1 кашичица шећера
1 кашичица инстант квасца
135 г брашна
1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Сипајте у воду квасац и шећер, промешајте и оставите неких 3-5 минута.
За то време, у другој посуди, помешајте со, брашно и маслиново уље, а затим додајте активирани квасац и мешајте све док се сви састојци не сједине.
Тесто извадите на побрашњену површину и премесите га неколико пута. Развуците га у тањи круг и ређајте састојке по жељи.
Преузмите андроид апликацију.