Početna > Život i stil
Život i stil

Jeftin, brz i pun proteina ručak gotov za desetak minuta!

Leblebija je odličan izvor proteina biljnog porekla , 100 grama kuvane leblebije sadrži oko 9 grama proteina. Bogata je i dijetalnim vlaknima, koja snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi i poboljšavaju varenje. Kada se leblebija kombinuje sa jajetom – još jednim odličnim i jeftinim izvorom proteina, dobijate proteinski ručak koji je podjednako ukusan i hranljiv.
Foto: Pixabay/Silberfuchs

Predlažemo vam recept za kuvanu leblebiju u ljutom sosu od paradajza, koju je najbolje poslužiti uz parče domaćeg hleba.

Sastojci:
  • 250 g paradajz pirea
  • 240 g kuvane leblebije
  • 2 jaja
  • 1 mali luk
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 kašičica dimljene paprike u prahu
  • ½ kašičice čili praha
  • biljno ulje po želji
  • so i biber 
Priprema:

Zagrejte malo ulja i na njemu prodinstajte sitno seckani crni i beli luk. Kuvajte oko dva do tri minuta. Dodati kuvanu leblebiju i paradajz pire, začiniti solju, biberom, dimljenom paprikom u prahu i čilijem u prahu. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta dok ne bude dobrog ukusa. Ispecite jaje i poslužite ga sa leblebijem u paradajz sosu i parčetom domaćeg hleba.

Recept dana: Salata sa tunjevinom i avokadom

Preuzmite android aplikaciju.