Početna > Život i stil
Život i stil

Jednostavnije od trbušnjaka: Uz „lenju“ vežbu imaćete ravan stomak za dve nedelje

Najbolja vežba za stomak izvodi se tako jednostavno da gotovo da ne morate da se pomerite, a prvi rezultati javljaju se brzo.
Foto: Pexels/Ekatarina Bolovtska

Da biste imali ravan stomak, ne morate da gladujete. Štaviše, ni ne treba — ključ zdravog i savršenog tela je u izbalansiranoj i raznovrsnoj ishrani, a ključno je i redovno vežbanje.

To je obično najteži deo priče o postizanju ravnog stomaka jer malo ko je spreman da trenira svakodnevno i naporno, ali postoji jedna vežba koja može biti od velike pomoći.

Reč je o vežbi koja se naziva „lenja vežba“ i „isisavanje stomaka“, a delotvorna je koliko i trbušnjaci, s tim što se izvodi uz manje muke.

Kako objašnjava Rič Sturla, lični trener iz britanskog Centra za zdrav život „Results Health & Performance„, u pitanju je vežba disanja tokom koje se aktiviraju i jačaju i najdublji abdominalni mišići jednostavnim kontrakcijama.

Ova fitnes „caka“ koristi se u jogi i pilatesu, a može da se izvodi i van treninga, odnosno nevezano za to da li i kako još vežbate.

Kako izvodi „lenja vežba“?

Čim se probudite, dok vam je još želudac prazan i ležite u krevetu, lezite na leđa, kolena savijte, a stopala ostavite da budu položena na krevetu.

Duboko udahnite, pa izdahnite i uvucite stomak što više možete. Što ga više uvučete, kontrakcija i efikasnost biće bolji!

Držite tako uvučen stomak oko 15 sekundi, pa polako opustite stomak. Ponovite od tri do pet puta.
Kako vreme bude prolazilo i izveštite se, možete da produžavate vreme uvlačenja stomaka. Nakon što savladate ovaj pokret, možete da izvodite nešto težu varijantu, koja se izvodi sedeći, klečeći na sve četiri i u drugim položajima.

Oprez pri ceđenju bubuljica: Ukoliko se nalaze u „trouglu smrti“, ne dirajte ih

Preuzmite android aplikaciju.