Углавном се саветује да се воће не једе након оброка, међутим једно воће слободно можете јести и након вечере.
Због садржаја шећера у воћу, оно се најчешће саветује као међуоброк, како би нам дало енергију до следећег оброко и обезбедило нам потребне витамине и минерале. Међутим, ананас можете конзумирати и након свог оброка на крају дана.
Уз биљни чај који је неизоставан у вечерњим сатима, комад овог воћа ће допринети да ваш стомак одмара током ноћи.
Због обиља витамина и минерала, као што је магнезијум, смањиће умор и опусти мишиће. Магнезијум помаже у регулисању крвног притиска, функционисању нерава и мишића и преноси калијум у тело, смирујући тако наше тело и ум.
Ананас је савршен и због свог дренажног својстава, те ће помоћи да се спречи задржавање воде у телу.
Познато је да ананас има антиинфламаторна својства, те се традиционално користи за лечење упалних и пробавних тегобе.
Бромелиан, дигестивни ензим, олакшаће варење, али исто тако спречиће и нагомилавање масти у телу.
Препун је влакана, те тако има још једно позитивно својство када је олакшано варење у питање.
Витами Ц је такође присутан, па такоананас штити наше ћелије и подстиче изградњу колагена, а тиме доприноси млађем изгледу, али и чува наше зглобове.
Како бисте изабрали најхранљивији плод, бирајте ананас који је златне боје, јер уколико је његова боја јако наранџаста знајте да је тај плод већ презрео, а са друге стране, уколико је плод зелен, реч је у незрелом плоду.
Обратите пажњу на чвориће на кори ананаса. Крупнији чворићи указују да је плод убран са дрвета у право време, и да није прерано убран и стављен на дозревање.
Преузмите андроид апликацију.