Početna > Kulturna scena

Kulturna scena Novi Sad

Izložba umetničkih radova Sibile Petenji “FLY/CORRIDORS”, 30. marta u SKCNS Fabrika

Izložba umetničkih radova Sibile Petenji „FLY/CORRIDORS“ biće otvorena u četvrtak 30. marta u 19:00 časova, u SKCNS Fabrici. Postavka će moći da se pogleda radnim danima od 10:00 do 19:00 časova, do 7. aprila.
Foto: Gradske info

Sibila Petenji rođena je 1976. u Novom Sadu. 1999. godine diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek grafike kod prof. Milana Stanojeva. 2004. godine magistrirala je na istom odseku i u procesu je odbrane doktorskog umetničkog projekta.

Imala je 21 samostalnu izložbu u reprezentativnom izlagačkom prostoru sa katalogom uz naučnu recenziju, preko 30 žiriranih kolektivnih izložbi u reprezentativnom izlagačkom prostoru u zemlji i inostranstvu, organizovala preko 10 autorskih izložbi studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, učestvovala u stručnom radu žirija na manifestacijama u zemlji, dobitnik 3 nagrade za umetnički rad, njeni radovi i tekstovi o umetničkom radu su objavljeni u više monografija u zemlji i inostranstvu. Učestvovala u mnogim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, kao i na preko 26 međunarodnih naučnih i naučno-stručnih skupova.

Foto: SKCNS Fabrika

Član ULUV-a (Udruženje likovnih umetnika Vojvodine) i udruženja „Likovni krug“ (udruženje umetnika sa Petrovaradinske tvrđave) u Novom Sadu.

Član je The International Advisory Committee i recenzent konferencija u organizaciji IISES (reviewer of the IISES Arts and Humanities Conferences), kao i International Society for Education through Art | InSEA.

Zaposlena je u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu kao predavač na predmetima na Grafičkom odseku. Bavi se fotografijom, grafikom, crtanjem, slikanjem, ambijentalnom instalacijom. Živi u Novom Sadu.

Promocija pesničke zbirke u biblioteci „Stevan Sremac“

 

Preuzmite android aplikaciju.