Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Изложба уметничких радова Сибиле Петењи “FLY/CORRIDORS”, 30. марта у СКЦНС Фабрика

Изложба уметничких радова Сибиле Петењи „FLY/CORRIDORS“ биће отворена у четвртак 30. марта у 19:00 часова, у СКЦНС Фабрици. Поставка ће моћи да се погледа радним данима од 10:00 до 19:00 часова, до 7. априла.
Фото: Градске инфо

Сибила Петењи рођена је 1976. у Новом Саду. 1999. године дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, одсек графике код проф. Милана Станојева. 2004. године магистрирала је на истом одсеку и у процесу је одбране докторског уметничког пројекта.

Имала је 21 самосталну изложбу у репрезентативном излагачком простору са каталогом уз научну рецензију, преко 30 жирираних колективних изложби у репрезентативном излагачком простору у земљи и иностранству, организовала преко 10 ауторских изложби студената Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, учествовала у стручном раду жирија на манифестацијама у земљи, добитник 3 награде за уметнички рад, њени радови и текстови о уметничком раду су објављени у више монографија у земљи и иностранству. Учествовала у многим ликовним колонијама у земљи и иностранству, као и на преко 26 међународних научних и научно-стручних скупова.

Фото: СКЦНС Фабрика

Члан УЛУВ-а (Удружење ликовних уметника Војводине) и удружења „Ликовни круг“ (удружење уметника са Петроварадинске тврђаве) у Новом Саду.

Члан је The International Advisory Committee и рецензент конференција у организацији IISES (reviewer of the IISES Arts and Humanities Conferences), као и International Society for Education through Art | InSEA.

Запослена је у Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду као предавач на предметима на Графичком одсеку. Бави се фотографијом, графиком, цртањем, сликањем, амбијенталном инсталацијом. Живи у Новом Саду.

Promocija pesničke zbirke u biblioteci „Stevan Sremac“

 

Преузмите андроид апликацију.