Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Изложба Каролине Мудриниски Паланачки од 7. септембра у Малом ликовном салону

Изложба Каролине Мудриниски Паланачки у оквиру “Дунавских дијалога” биће отворена у уторак 7. септембра у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до 19. септембра.
Фото: Културни центар Новог Сада

Каролина Мудрински Паланачки је новосадска уметница која се током свог досадашњег рада афирмисала као science hibrids аутор.

Њена уметност садржи базичну научну подлогу, а такво интересовање је стекла у породици, тачније од свог оца који је истакнути математичар.

Њена инсталација која ће бити презентована ликовном салону, представља покушај визуелизацију математичке теорије којом се објашњава однос и међусобно деловање дводимензионалног и тродимензионалног простора те сагледавање и предочавање односа бесконачног и коначног простора у уметничком изразу.

Изложба Бугарско-српски уметнички дијалози oд 7. септембра у Малом ликовном салону.

Каролина Мудрински Паланачки је рођена у Новом Саду 1973. године.

Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, одсек графика, а магистрирала на Интердисциплинарним студијама Факултета уметности Београдског универзитета, одсек за Дигиталну уметност, у класи проф. Растка Ћирића.

Докторски уметнички пројекат „Коначни низ – представљање односа бесконачног и  коначног простора у уметничком изразу“ је завршила на Академији уметности у Новом Саду 2020. године изложбом у  Павиљону Ректората универзитета у Новом Саду.

 

Преузмите андроид апликацију.