Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Изложба Бугарско-српски уметнички дијалози oд 7. септембра у Малом ликовном салону

Изложба Бугарско-српски уметнички дијалози у оквиру „Дунавских дијалога” биће отворена у уторак 7. септембра у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, и уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до недеље 19. септембра.
Фото: Културни центар Нови Сад

Девето издање Фестивала савремене уметности „Дунавски дијалози” одржаће се од 7. до 28. септембра 2021. у Новом Саду у организацији новосадске галерије Бел арт.

Фестивал је традиционално замишљен као преглед најактуелнијих збивања у уметности подунавског региона који ће посетиоци моћи да погледају на неколико локација у Новом Саду.

Представа „Несрећни“ у Новосадском позоришту.

„Дунавски дијалози” настоје да омогуће директне контакте српских уметника с уметницима из земаља дунавског региона.

За ову изложбу су кустоскиње Надежда Џакова из Бугарске и Славица Попов из Србије одабрале по једног уметника, настојећи да пронађу праве комбинације њихових концепата како би добиле одређену информацију о њиховим сличностима и разликама, али и о способности уметности да понуди универзални одговор на импулсе кризног света и времена у коме живимо.

Лудмил Лазаров (БГ) рођен 1955. у Бугарској. Слободни је уметник.

Дипломирао је сликарство у класи проф. Ивана Киркова на Националној академији уметности у Софији.

Од 1991. до 2003. живео је и радио у Паризу. Тренутно живи и ради у Софији.

Ана Вртачник (РС) је завршила основне и мастер студије сликарства на Одељењу ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду.

Тренутно ради на докторској тези која се фокусира на биомиметичке формације и њихову применљивост на визуелне уметности.

Добитница је више награда у области уметности. Живи и ствара у Новом Саду.

 

Преузмите андроид апликацију.