Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Избегните дехидрацију на плажи избегавањем ове четири намирнице

Многи људи, у настојању да максимално искористе дан, понесу одређену ужину са собом на плажу. Међутим, постоје намирнице које тада треба избегавати и не само зато што ризикујете да их покварите.
Фото: Pixabay/Pexels

Најгора храна коју треба донети на плажу је храна која дехидрира. Када већи део дана проведете на сунцу, последња ствар коју желите да урадите је да промовишете дехидрацију.

Јавља се када ваше тело излучује више течности него што има унутра, а недостатак воде или других течности у телу може пореметити нормално функционисање тела. У наставку сазнајте које намирнице треба избегавати као ужину када идете на плажу.

Сухомеснати производи

Познато је да месни производи као што је салама садрже много натријума, што може изазвати дехидрацију. Уместо тога, одлучите се за сендвич са поврћем који ће одржати низак ниво натријума. Можете чак додати и мало хумуса, који, осим што садржи мало натријума, повећава количину протеина у вашем оброку.

Чипс

Слане грицкалице попут чипса су свакако одличне за обуздавање глади, али ако тражите решење за хидратацију, требало би да потражите негде другде. На пример, воће може бити идеална опција за плажу, а осим што ће њиме „заваравати стомак“, помоћи ће вам и да се освежите.

Пржену храну

А пржена храна је такође богата натријума, због чега се осећате дехидрирано. После оваквог оброка у лето, ниво енергије ће вам бити на незахвалном нивоу. Храна богата мастима може изазвати умор и тромост током дана.

Nekoliko saveta koji će vam pomoći da se opustite na godišnjem odmoru

Преузмите андроид апликацију.