Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Избегавајте ову храну као ужину на плажи

Многи људи, у настојању да максимално искористе дан, понесу одређену ужину са собом на плажу.
Фото: Pixabay/Pexels

Међутим, постоје намирнице које тада треба избегавати, и то не само зато што ризикујете да их покварите. Најгора храна коју треба донети на плажу је храна која дехидрира.

Када већи део дана проведете на сунцу, последња ствар коју желите да урадите је да промовишете дехидрацију. Јавља се када ваше тело излучује више течности него што има унутра, а недостатак воде или других течности у телу може пореметити нормално функционисање тела.

У наставку сазнајте које намирнице треба избегавати као ужину када идете на плажу.

Месни деликатеси

Познато је да месне посластице као што су салама или сухомеснати производи имају висок садржај натријума, што може изазвати дехидрацију. Уместо тога, одлучите се за сендвич са поврћем који ће одржати низак ниво натријума. Можете чак додати и мало хумуса, који, осим што садржи мало натријума, повећава количину протеина у вашем оброку.

Чипс

Слане грицкалице попут чипса су свакако одличне за обуздавање глади, али ако тражите решење за хидратацију, требало би да потражите негде другде. На пример, воће може бити идеална опција за плажу, а осим што ће њиме „заваравати стомак“, помоћи ће вам и да се освежите.

Пржену храну

А пржена храна је такође богата натријума, што може да изазове осећај дехидрације. После таквог оброка у лето, ниво енергије ће вам бити на незахвалном нивоу. Храна богата мастима може да изазове умор и тромост током дана, што не желите да се осећате на плажи.

Превише заслађена пића

Пића са високим садржајем шећера такође могу имати дехидрирајући ефекат на организам, због начина на који се разлажу у нашем телу. Када конзумира шећер, тело користи више воде да покуша да га метаболизује, повећавајући потребу за мокрењем. Као боља опција, осим воде, једна од препорука је лимунада или незаслађени ледени чај.

Želite da doživite stotu: Lekar otkriva koja vam ishrana može pomoći u tome

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке