Почетна > Бизнис
Бизнис

Италијани први пут видели фотографије новог крагујевачког модела

Стелантис је пре званичног представљања новог модела „панде“ под именом „фијат гранде панда“, које је заказано за 11. јул у Торину, приказао фотографије новог крагујевачког „медведића“.
Фото: FIAT

Нови аутомобил произведен у Крагујевцу, према објавама на инстаграму, већ је виђен на италијанским улицама, јер је у Торину сниман спот за тај ауто.

Овај нови модел направљен је у две верзије – електричној и хибридној и из Крагујевца ће стићи прво у Европу, затим на Блиски Исток и у Африку.

Крагујевачки „медведић“ спада у аутомобиле Б сегмента испод четири метра дужине, а прва је у низу модела нове породице која ће сваке године лансирати нови модел, све до 2027.

„Гранде панда“ је инспирисана славном „пандом“ из осамдесетих година коју је нацртао Ђорђо Ђугаро, а сада је поново рођена као „смарт кар“ у Стелантисовој фабрици у Крагујевцу.

Дизајн тог модела је изашао из Мирафјорија.

„Да бисмо што боље прославили 125 година ФИАТ-а, почињемо да пишемо прве странице наше будућности уз Фиат Гранде Панда. Спремите се да оставите свој траг“, написано је уз објављене фотографије на инстаграм налогу Фијат Италиа.

На инстаграм налогу qуаттроруоте објављено је да ће се нови компактни аутомобил марке из Торина звати Фиат Гранде Панда и да је сам Фијат објавио званично назив овог Б сегмрента

Наведено је и да ће модел са петоро врата стићи у наредним месецима са електричним и хибридним моторима, отварајући пут за серију нових модела, које ће Фијат лансирати по стопи од једног годишње од сада па до 2027.

NBS: Kupovina na internetu zadržala dugoročni trend rasta

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке