Početna > Srbija
Srbija

Iskoristite vikend: Subota je dan za čardu! (Prvi deo)

Redakcija Vojvodina uživo vam preporučuje da ovaj topli vikend provedete negde u prirodi, naš savet je uz vodu. Još ukoliko ste rapoloženi za hranu idealno bi bilo da odete na neku od brojnih čardi koje nudi naša divna vojvođanska ravnica.
Foto: PrtSc/Instagram/cardatikvara
1. Čarda Tikvara

Čarda Tikvara nalazi se u Bačkoj Palanci. Sam naziv čarde potiče od prirodnog predela Tikvara koje je zaštićen kao prirodno dobro na teritoriji Bačka Palanka. Ovaj prirodni park Tikvara preseca Dunav i uz mnoštvo bilja, drveća, divnih pogleda, pronaći ćete i veliki broj kafića, kao i restoran čardu Tikvara, koji nosi ovo ponosno ime.

S toga ukoliko planirate odmor i put vas nanese u Bačku Palanku, izbor neka vam bude ovo mesto, koje u svojoj ponudi ima veliki asortiman hrane i pića, koji će vas oduševiti dok uživate u nekim od najlepših pogleda.

2. Čarda Pikec

Čarda Pikec nalazi se na na tromeđi Srbije, Hrvatske i Mađarske, u blizini mesta Bezdan, tačnije u naselju Baračka. Duga tradicija čarde od preko 70 godina postojanja, vraća rado goste upravo baš ovde. Takođe, ako se odlučite da posetite ovu čardu na krajnjem severu naše zemlje, možete i prenoćiti jer u sklopu čarde postoji i prenoćište. Ukoliko odete u večernjem terminu, možete uz dobru hranu, slušati i dobru muziku i uživati u tamburašima. A pogled neka vam se odmara na plavetnili Dunava.

3. Čarda Akva Doria

Novosađanima dobra poznata čarda Akva Doria nalazi se na tik nakon što pređete Dugin most. Najbolje je što vam vrlo malo vremena treba da stignete do nje, ukoliko idete iz Novog Sada pa se sasvim obična subota lagano može pretvoreti u nešto zanimljivijiji dan.

Takođe ovde možete probati različite riblje specijalitete i obavezno uzmite preporuku “starih majstora” koji će vam preporučiti najbolje jelo i najsvežiji ulov.

4. Čarda Stari Rubin

Čarda Stari Rubin je čarda koja se nalazi na reci Savi, u Sremskoj Mitrovici. Ova čarda sa postojanjem preko 20 godina dobro je poznata među lokalnim stanovništvom ali i šire. Ljudi se često vraćaju u ovu oazu mira, dobre hrane i lepog izgleda. Čarda, čiji je enterijer pretežno u drvetu, donosi posebnu toplinu, s toga požurite danas provesti dan na ovoj sremačkoj čardi, uz dobro vino i neku od specijaliteta kuće.

5. Čarda 11 Plavih

Ukoliko vas put nanese u Banat, preporučujemo vam da odete do Novog Bečeja na čardu 11 Plavih. Čarda 11 Plavih “leži” na reci Tisi. Takođe ispred čarde se pruža šetalište pa možete u lagan obilazak ove rečne obale i posle šetnje bi bilo najbolje da sednete upravo ovde, na neki od specijaliteta koje čarda 11 Plavih nudi, a u ponudi se nalaze, ne samo riblji specijaliteti, već mesni, kao i bogata ponuda za sve sladokusce.


Turistički centri puni i uprkos poskupljenjima

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake