Почетна > Србија
Србија

Искористите викенд: Субота је дан за чарду! (Први део)

Редакција Војводина уживо вам препоручује да овај топли викенд проведете негде у природи, наш савет је уз воду. Још уколико сте раположени за храну идеално би било да одете на неку од бројних чарди које нуди наша дивна војвођанска равница.
Фото: PrtSc/Instagram/cardatikvara
1. Чарда Тиквара

Чарда Тиквара налази се у Бачкој Паланци. Сам назив чарде потиче од природног предела Тиквара које је заштићен као природно добро на територији Бачка Паланка. Овај природни парк Тиквара пресеца Дунав и уз мноштво биља, дрвећа, дивних погледа, пронаћи ћете и велики број кафића, као и ресторан чарду Тиквара, који носи ово поносно име.

С тога уколико планирате одмор и пут вас нанесе у Бачку Паланку, избор нека вам буде ово место, које у својој понуди има велики асортиман хране и пића, који ће вас одушевити док уживате у неким од најлепших погледа.

2. Чарда Пикец

Чарда Пикец налази се на на тромеђи Србије, Хрватске и Мађарске, у близини места Бездан, тачније у насељу Барачка. Дуга традиција чарде од преко 70 година постојања, враћа радо госте управо баш овде. Такође, ако се одлучите да посетите ову чарду на крајњем северу наше земље, можете и преноћити јер у склопу чарде постоји и преноћиште. Уколико одете у вечерњем термину, можете уз добру храну, слушати и добру музику и уживати у тамбурашима. А поглед нека вам се одмара на плаветнили Дунава.

3. Чарда Аква Дориа

Новосађанима добра позната чарда Аква Дориа налази се на тик након што пређете Дугин мост. Најбоље је што вам врло мало времена треба да стигнете до ње, уколико идете из Новог Сада па се сасвим обична субота лагано може претворети у нешто занимљивијији дан.

Такође овде можете пробати различите рибље специјалитете и обавезно узмите препоруку “старих мајстора” који ће вам препоручити најбоље јело и најсвежији улов.

4. Чарда Стари Рубин

Чарда Стари Рубин је чарда која се налази на реци Сави, у Сремској Митровици. Ова чарда са постојањем преко 20 година добро је позната међу локалним становништвом али и шире. Људи се често враћају у ову оазу мира, добре хране и лепог изгледа. Чарда, чији је ентеријер претежно у дрвету, доноси посебну топлину, с тога пожурите данас провести дан на овој сремачкој чарди, уз добро вино и неку од специјалитета куће.

5. Чарда 11 Плавих

Уколико вас пут нанесе у Банат, препоручујемо вам да одете до Новог Бечеја на чарду 11 Плавих. Чарда 11 Плавих “лежи” на реци Тиси. Такође испред чарде се пружа шеталиште па можете у лаган обилазак ове речне обале и после шетње би било најбоље да седнете управо овде, на неки од специјалитета које чарда 11 Плавих нуди, а у понуди се налазе, не само рибљи специјалитети, већ месни, као и богата понуда за све сладокусце.


Turistički centri puni i uprkos poskupljenjima

Преузмите андроид апликацију.