Početna > Novi Sad

Novi Sad Novosadske priče

Iskoristite vikend: Nedelja je dan za čardu!

Prošlog puta smo vas savetovali da vikend popodneva začinite odlaskom u jednu od brojnih čardi u Vojvodini, a ovog puta vam donosimo nove predloge za obilazak čardi.
Foto: Freepik/Kamran Aydinov
1. Čarda Mačak

U blizini Novog Sada pruža se čarda Mačak. Poznata po dobrim i obilnim porcijama česti je izbor svih ljubitelja čardi. Nalazi se u blizini Dunava, sadrži lepu baštu, a pored toga čarda ima i parking, tako da vas neće boliti glava prilikom traženja slobodnog mesta za vaš auto, već se na miru možete prepustiti nedeljnom ručku.

2. Riblja čarda Andrić

Ova somborska čarda gotovo već 20 godina drži se za dobrim mestom među Somborcima, kao jedno od omiljenih za hranu i proslave. Riblja čarda Andrić nalazi se na Velikom bačkom kanalu i poznata je po dobroj hrani, ribljem paprikašu, prelepom ambijentu i jednom od retkih oaza mira u gradu. S toga ako ste u blizini, prepručujemo vam da obavezno svratite.

3. Čarda Sremac

Čarda Sremac nalazi se u Sremskoj Kamenici, na obali Dunava. Mala i intimna čarda odiše gostoprimstvom, dobrom hranom i lepim pogledom. Brojni riblji specijaliteti, kao i riblja čorba oduševljavaju goste čarde koji se uvek rado vraćaju.

4. Čarda kod Mike Alasa

Čarda kod Mike Alasa nalazi se u Slankamenu, na obali Dunava. Upravo u ovoj čardi održava se i poznata manifestacija “Zlatni kotlić”. Pored toga, čarda je poznata po dobroj atmosferi i kuhinji. Postoji već više od deceniju i za to vreme postala je jedna od omiljenijih čardi.

5. Mala čarda

Mala čarda nalazi se na obali Tise u Titelu. Prijatan ambijent i sveža riba na Maloj čardi čine je atraktivnim mestom za obedovanje. Pogled na reku i prijatna usluga će vam se dopasti, sigurno!

Zato i ako niste u blizini, uzmite u obzir odlazak na ovu dopadljivu čardu.

Iskoristite vikend: Subota je dan za čardu! (Prvi deo)

Preuzmite android aplikaciju.