Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Искористите викенд: Недеља је дан за чарду!

Прошлог пута смо вас саветовали да викенд поподнева зачините одласком у једну од бројних чарди у Војводини, а овог пута вам доносимо нове предлоге за обилазак чарди.
Фото: Freepik/Kamran Aydinov
1. Чарда Мачак

У близини Новог Сада пружа се чарда Мачак. Позната по добрим и обилним порцијама чести је избор свих љубитеља чарди. Налази се у близини Дунава, садржи лепу башту, а поред тога чарда има и паркинг, тако да вас неће болити глава приликом тражења слободног места за ваш ауто, већ се на миру можете препустити недељном ручку.

2. Рибља чарда Андрић

Ова сомборска чарда готово већ 20 година држи се за добрим местом међу Сомборцима, као једно од омиљених за храну и прославе. Рибља чарда Андрић налази се на Великом бачком каналу и позната је по доброј храни, рибљем паприкашу, прелепом амбијенту и једном од ретких оаза мира у граду. С тога ако сте у близини, препручујемо вам да обавезно свратите.

3. Чарда Сремац

Чарда Сремац налази се у Сремској Каменици, на обали Дунава. Мала и интимна чарда одише гостопримством, добром храном и лепим погледом. Бројни рибљи специјалитети, као и рибља чорба одушевљавају госте чарде који се увек радо враћају.

4. Чарда код Мике Аласа

Чарда код Мике Аласа налази се у Сланкамену, на обали Дунава. Управо у овој чарди одржава се и позната манифестација “Златни котлић”. Поред тога, чарда је позната по доброј атмосфери и кухињи. Постоји већ више од деценију и за то време постала је једна од омиљенијих чарди.

5. Мала чарда

Мала чарда налази се на обали Тисе у Тителу. Пријатан амбијент и свежа риба на Малој чарди чине је атрактивним местом за обедовање. Поглед на реку и пријатна услуга ће вам се допасти, сигурно!

Зато и ако нисте у близини, узмите у обзир одлазак на ову допадљиву чарду.

Iskoristite vikend: Subota je dan za čardu! (Prvi deo)

Преузмите андроид апликацију.